Ország-világ

2009.09.10. 07:41

Öngyilkos merénylet egy észak-iraki faluban - sok a halott

Robbanóanyaggal megpakolt teherautót robbantott fel egy öngyilkos merénylő csütörtökön egy észak-iraki kurd faluban, a támadásban legalább 19 ember életét vesztette és 25-en megsebesültek - közölte az iraki rendőrség.

MTI

A terrortámadás a Bagdadtól 390 kilométerre északra fekvő Vardek faluban történt hajnalhasadás előtt. Az áldozatok között vannak asszonyok és gyerekek is. A robbanás következtében sok lakóház összedőlt. A rendőrök a helyi lakókkal együtt keresik a túlélőket a romok alatt.

A faluban egy másik teherautós öngyilkos merénylő is támadásra készült, de a helyi kurd erők tüzet nyitottak rá, és megölték, még mielőtt elérte volna a falut.

Vardek városa közel 30 kilométerre keletre fekszik az erőszak sújtotta Moszul városától, Ninive tartomány székhelyétől. Moszulban az ország más területein egyébként gyengülő befolyással bíró lázadók az arabok és a kurdok közötti vitákat használják ki a felekezetek közti feszültség szításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában