Ország-világ

2009.10.16. 16:58

Öngyilkos robbantás egy észak-iraki mecsetben

Legkevesebb tucatnyi embert ölt meg egy öngyilkos merénylő pénteken az észak-iraki Tell-Áfárban, ahol egy szunnita mecsetben a nagyima idején felrobbantotta magát a hívek között - közölte a helyi rendőrség.

MTI

A detonációnak negyvennél is több sebesültje van. Egy rendőrségi illetékes elmondása szerint a merénylő először rálőtt az éppen beszélő imámra, azután hozta működésbe a testére szerelt robbanó övet.

A Moszul közelében fekvő Tell-Áfár, ahol sok síita vallású türkmén lakik, gyakori helyszíne robbantásos merényleteknek. Legutóbb, július 9-én 35 embert rántott a halálba magával két terrorista. Először az egyik robbantott, majd amikor az áldozatok megsegítésére tömeg verődött össze, működésbe hozta saját robbanószerkezetét a másik is. Ez a merénylet volt a legsúlyosabb az országban azóta, hogy június végén az amerikai katonaság kivonult az iraki városokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában