Összevissza beszélnek

2021.11.10. 14:30

Városháza-botrány: önmagának mond ellent a főváros vezetése a belső vizsgálat ügyében

Karácsony Gergely helyettese azt állítja, „szélsőségesen” nem ért egyet a Fővárosi Vagyonkezelő vezérigazgatójával a Városháza tervezett eladása ügyében.

20190922 Budapest Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt bemutatja programját a a Trip Rendezvényhajón. Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet Képen: Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt, Kerpel-Fronius Gábor a Momentum politikusa

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes „szélsőségesen” nem ért egyet Barts J. Balázsnak, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatójának a Városháza tervezett eladására vonatkozó kijelentéseivel. Karácsony Gergely helyettese a Mediaworks Hírcentrámunának arról is beszélt: úgy tudja, hogy indul belső vizsgálat a műemlékvédelem alatt álló épületegyüttes értékesítése ügyében, holott Karácsony ezt korábban határozottan tagadta a Népszava kérdésére.

– Nem tudok arról, hogy ne indulna ilyen vizsgálat – jelentette ki Kerpel-Fronius.

Arra a kérdésre, hogy a főváros hogyan jutott az ügyben a teljes tagadástól a beismerésig, a főpolgármester-helyettes azzal védekezett, hogy nyilvánosságra hozták azt a kabinet-előterjesztést, amely tárgyalta az eladást, majd el is vetette azt. Ám a dokumentumot csak azt követően tették közzé Karácsonyék, hogy a Mediaworks Hírcentruma az Anonymus újabb hangfelvétele alapján megírta: Barts Balázs önmagát is megnevezve beszélt arról, hogy a Városháza épületét el akarja adni a főváros, s erről Budapest magas pozícióban lévő vezetőinek is tudomásuk van.

A vezérigazgató arra is kitért, hogy a Karácsony Gergely kampányígéreteiben szereplő Városháza parkot csak azért valósítanák meg, mert „megígérték”, ám hamar el is bontanák.

Ezen még a felvétel egyik, ismeretlen szereplője is megrökönyödött. Barts több ismerősét megemlítette a jelenlévők közül, így egy bizonyos Gyulát és Zsoltot, akik minden bizonnyal Gansperger Gyulával és Berki Zsolttal azonosíthatók. Utóbbiak szintén kulcsszerepet játszhattak a Városháza tervezett dobra verésében, illetve egy XXII. kerületi, 7400 négyzetméteres budai ingatlannak korrupciógyanús módszerekkel történő eladásában.

Borítókép: Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor egy korábbi rendezvényen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában