így alakul a védekezés

2021.06.11. 11:40

Operatív Törzs: a magyar lakosság 54,5 százaléka átoltott (videó)

Zenés-táncos rendezvényeken mostantól védettségi igazolvánnyal bárki részt vehet.

Lehet falunapot tartani

Kiss Róbert elmondta, hogy mostantól lehet falunapot szervezni. A falunapon életkorra való tekintet nélkül 1500 fő lehet, és koronavírus ellen nem védett személy is részt vehet. A falunapon is lehet zenés-táncos rendezvényt tartani. Zenés-táncos rendezvényeken mostantól védettségi igazolvánnyal bárki részt vehet – írja az Origo.

Már 16 országgal van megállapodás

Kiss Róbert közölte, hogy Magyarországra be lehet lépni védettségi igazolvánnyal, és elismert külföldi védettségi igazolással. Albániával, Marokkóval és Ukrajnával bővült a lista, így már 16 országgal van kölcsönös megállapodás.

Letörtük a harmadik hullámot

Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője arról beszélt, hogy az oltási program folyamatosan zajlik. Sikerült letörni a harmadik hullámot, és ezt alátámasztja a szennyvízben mért víruskoncentráció értéke. A vírus ennek ellenére nem tűnt el – tette hozzá.

Ősszel újabb fertőzések jöhetnek

Galgóczi Ágnes szólt arról is, hogy a brit vírusvariáns okozta a harmadik hullámot, de más variánsok is sok hullámot indítottak.

Ősszel újabb fertőzések alakulhatnak ki, és annak érdekében, hogy ezt megelőzzük folytatni kell a védőoltási programot.

A magyar lakosság 54,5 százaléka átoltott

– tette hozzá.

Mi lesz a 12-15 évesek oltásával?

Galgóczi Ágnes közölte, hogy levelet kaptak a háziorvosok, hogy buzdítsák az oltásra azokat, akik eddig nem tették meg. Megkezdődött a 12-15 évesek oltása, a szülők regisztrálhatnak a gyermekek adataival. A regisztráció néhány napos átfutás után élessé válik, és ezt követően lehet időpontot foglalni . Ez a korosztály Pfizer vakcinát kap.

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója

Kiss Róbert bejelentette, hogy megszűnik az Operatív Törzs tájékoztatója. Csak hétköznap közölnek majd adatokat a járványról és az oltási helyzetről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában