Optimista hetet zártak

A Budapesti Értéktőzsde hivatalos részvényindexe, a BUX az elmúlt héten 420 ponttal, 1,88 százalékkal emelkedett, 22 ezer 738,91 ponton zárt pénteken.

A vezető részvények közül a Mol 5 forintos gyengülésével alulteljesítette a piacot, a többi papír nyereséggel zárta a hetet. A részvénypiacon a négy munkanapból álló héten 79,5 milliárd forint értékben születtek üzletek.

Hazai vállalati hírek a héten nem befolyásolták az árfolyamokat, az október 23-i utcai zavargásoknak sem volt különösebb hatásuk a kereskedésre. A feltörekvő piacok optimista hangulata határozta meg a magyar tőzsde kereskedését is, ez a tendencia érvényesült egész héten.
Az OTP 3,6 százalékkal erősödött, 7294 forinton zárt pénteken. A Magyar Telekom 2,9 százalékkal drágult, 961 forinton fejezte be a hetet.

A gyógyszergyártók is visszanyertek valamennyit a korábbi veszteségeikből. A Richter 1,6 százalékkal erősödött, 43 ezer 730 forintra emelkedett az árfolyama. Az Egis-részvények ára 3,3 százalékkal 26 ezer 800 forintra nőtt.

A Mol 5 forinttal, 0,02 százalékkal gyengült, 20 ezer 695 forinton zárt pénteken.

Megverte az Újpestet a Kisvárda
Egy gól döntött a mérkőzésen.
A sikeres védekezés miatt emelkedett a Fidesz támogatottsága
A magyar kormány kellő időben hozta meg a megfelelő intézkedéseket és hirdette ki a rendkívüli jogrendet.
A belga király unokaöccse, Joachim herceg is elkapta a koronavírust
A tünetek megjelenése előtt épp Spanyolországban volt.
Egy helyi televízió munkatársai haltak meg egy kabuli robbantásban
Egy helyi tévétársaság két munkatársa halt meg szombaton Kabulban, amikor út mentén elhelyezett pokolgép robbant fel a gépkocsijuk mellett – közölte az afgán belügyminisztérium.
Megrendezhetik a Kékszalagot július végén
A Balaton megkoszorúzásával és szolid ünnepséggel vette kezdetét az idei vitorlás szezon szombat délelőtt Balatonfüreden.
Ilyen volt egy bájosan szocreál fodrászszalon Sándorfalván
Somogyi Károlyné protokoll helyett inkább bement és a sándorfalvi új szolgáltatóház fodrászüzletében fotózott 1978. április 28-án.