Orbán: a rendőrségen múlik, békés lesz-e március 15-e

A Fidesz elnöke szerint csak a rendőrségen múlik, hogy nyugodt békés ünnep lesz e március 15-én, vagy újra attrocitások érik a békés megemlékezőket - jelentette ki Orbán Viktor újságírók előtt szerdán. A pártelnök azt nem árulta el, hogy hol lesz a Fidesz nagygyűlése március 15-én.

Orbán Viktor kedden este egy televíziós műsorban jelentette be, hogy a Fidesz megemlékezést tart a nemzeti ünnepen Budapesten, ám egy nap haladékot kért a pontos helyszín megnevezésére, így egyelőre csak annyi biztos, hogy 16 órakor kezdődik a rendezvény és a pártelnök is beszédet mond.

Orbán Viktor szerdán hangsúlyozta, hogy békés ünneplésre készülnek, “mint amilyen október 23-a is lett volna, ha a rendőrség nyilvánvaló politikai parancsra” nem zavarja meg a rendezvényt. A pártelnök kiemelte: ha a rendőrség nem engedi, hogy egységeit politikai célokra használják, akkor nyugodt nemzeti ünnepe lehet az országnak.

Megvan Dembelé helyettese
A katalánok kifizették a Leganésnek Martin Braithwaite kivásárlási árát.
300 éves jelenlétüket ünnepelték a Piaristák
Születésnapját ünnepelte a Szegedi Piarista Gimnázium, amelyet 1720-ban alapítottak.
12 ezer doboz csempészett cigarettával fogtak el egy férfit
Elfogtak a rendőrök egy férfit, akinek az autójában tizennyolcmillió forint értékű csempészett cigarettát találtak Tiszabecs környékén – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.
Különgéppel evakuál Vuhanból több tucat embert Ukrajna
Ukrajna evakuálja 48 állampolgárát és további 29 külföldi személyt a kínai Hupej tartomány székhelyéről.
Három emberöltő alatt megháromszorozódott az emberi élettartam
A jelenlegi társadalom pedig egyelőre nincs felkészülve arra, hogyan kezelje a tömegesen megjelenő 80-90 éves embereket.
Kónya: Több volt ez visszarázódásnál
A Szegedi Korcsolyázó Egyesület olimpikonja, Kónya Zsófia az egyéves pihenő után túl van első szezonján, amely az Eb-t leszámítva a vártnál is jobban sikerült számára.