Ország-világ

2007.02.21. 15:19

Orbán: a rendőrségen múlik, békés lesz-e március 15-e

A Fidesz elnöke szerint csak a rendőrségen múlik, hogy nyugodt békés ünnep lesz e március 15-én, vagy újra attrocitások érik a békés megemlékezőket - jelentette ki Orbán Viktor újságírók előtt szerdán. A pártelnök azt nem árulta el, hogy hol lesz a Fidesz nagygyűlése március 15-én.

Orbán Viktor kedden este egy televíziós műsorban jelentette be, hogy a Fidesz megemlékezést tart a nemzeti ünnepen Budapesten, ám egy nap haladékot kért a pontos helyszín megnevezésére, így egyelőre csak annyi biztos, hogy 16 órakor kezdődik a rendezvény és a pártelnök is beszédet mond.

Orbán Viktor szerdán hangsúlyozta, hogy békés ünneplésre készülnek, "mint amilyen október 23-a is lett volna, ha a rendőrség nyilvánvaló politikai parancsra" nem zavarja meg a rendezvényt. A pártelnök kiemelte: ha a rendőrség nem engedi, hogy egységeit politikai célokra használják, akkor nyugodt nemzeti ünnepe lehet az országnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában