Ország-világ

2015.03.03. 17:57

Orbán: a ˝Vasas-család˝ számíthat rám

Hamarosan tárgyalni fogok a Vasas SC elnökével az aktuális ügyekről - írta a kormányfő a Vasas Szurkolói Klub elnökének.

"Ahogyan korábban, továbbra is számíthatnak rám a Vasas-családot érintő kérdésekben. Hamarosan tárgyalni fogok Markovits Lászlóval, a Vasas SC elnökével az aktuális ügyekről" - írta kedden [namelink name="Orbán Viktor"] miniszterelnök a Vasas Szurkolói Klub elnökének küldött válaszlevelében, amelyről [namelink name="Havasi Bertalan"], a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője adott tájékoztatást.

A levélváltás előzménye, hogy Orbán Viktor a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapjának adott hétvégi interjújában - a fővárosi fejlesztések kapcsán - arról beszélt: a Vasassal most tárgyal az új létesítményeikről, "és az sem tántorít el, hogy minden Vasas elleni meccsünkön ordenáré módon elküldenek valami melegebb éghajlatra".

[namelink name="Kálmán Zoltán"], a Vasas Szurkolói Klub elnöke erre válaszul hétfőn azt írta a miniszterelnöknek: "örömmel olvastuk a Puskás Akadémia honlapján február 28-án megjelent évértékelőjében, hogy külön kitért a fővárosi labdarúgás jövőjére, ezen belül pedig pozitívan áll szeretett klubunk tervezett létesítményfejlesztéseihez. Az interjúban szót ejt egy olyan negatív élményéről is, amely a Vasas-drukkerekhez köthető. Sokunkat meglepte, hogy ilyen emlékei vannak, hiszen a klub szurkolói kifejezetten törekszenek arra, hogy szervezett formában senkivel szemben se történhessen ilyen, vagy ehhez hasonló incidens, a meccseink látogatása pedig a Család az első klubszlogen jegyében kulturált családi program legyen a Vasasnál. Ezért is értékeljük, hogy Ön személy szerint is tett és tesz annak érdekében, hogy a Vasas-sportolók megfelelő körülmények között sportolhassanak, a szurkolók pedig kulturált közegben szurkolhassanak a jövőben".

Keddi válaszában Orbán Viktor megköszönte a "bátorító és baráti hangú" levelet, hozzátéve: "összpontosítsuk erőinket a jövőre" - közölte Havasi Bertalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában