Ország-világ

2019.09.05. 14:47

Orbán: az erőteljes demográfiai politika államcél

A demográfia kérdésében a migrációs megoldást távol kell tartani - mondta a kormányfő.

MTI

Államcélnak, kormányzati feladatnak nevezte az erőteljes demográfiai politika folytatását [namelink name="Orbán Viktor"] miniszterelnök csütörtökön a III. Budapesti Demográfiai Csúcson, a Várkert Bazárban.


A kormányfő kijelentette, a demográfia kérdésében a migrációs megoldást távol kell tartani, ahogyan azt az "esztelen" zöld érvelést is, amely szerint a Föld akkor járna jobban, ha kevesebb gyermek születne.


Orbán Viktor azt is mondta, a családtámogatási rendszerben akkor érhető el a fordulópont, ha a gyermeket vállalók garantáltan jobb életszínvonalon élnek, mintha nem vállaltak volna gyermeket.


Úgy összegzett: a magyar demográfiai politika sikerességének feltétele, hogy a kereszténység visszaerősödjön Európában, hogy "legyenek társak", és a magyar nemzeti össztermék 2030-ig minden évben legalább 2 százalékkal haladja meg az unió gazdasági növekedésének átlagát. Mindezen felül pedig ki kell tartani - hangoztatta a miniszterelnök.


(Lead-kép: MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában