Ország-világ

2019.07.12. 16:17

Orbán-Brenzovics találkozó: a kárpátaljai magyarok menjenek el választani!

A tárgyaláson megállapították, fontos, hogy a kárpátaljai magyarság meg tudja őrizni jelenlétét a kijevi törvényhozásban.

MTI

A július 21-én megrendezésre kerülő ukrajnai parlamenti választás volt a fő téma [namelink name="Orbán Viktor"] miniszterelnök és [namelink name="Brenzovics László"], a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökének megbeszélésén Budapesten, a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke péntek délután.


A tárgyaláson megállapították, fontos, hogy a kárpátaljai magyarság meg tudja őrizni jelenlétét a kijevi törvényhozásban.

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) fogadja Brenzovics Lászlót, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökét (j) a Karmelita kolostorban 2019. július 12-én. Balra Semjén Zsolt nemzetpolitiká

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) fogadja Brenzovics Lászlót, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökét (j) a Karmelita kolostorban 2019. július 12-én. Balra Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes.

Fotók: MTI

Orbán Viktor és Brenzovics László kifejezte reményét, hogy az ukrán hatóságok biztosítani tudják a választások tisztaságát.


Arra buzdították a Magyarországon dolgozó kárpátaljaiakat, hogy július 21-én utazzanak haza, és vegyenek részt a választásokon - közölte [namelink name="Havasi Bertalan"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában