Ország-világ

2019.09.10. 19:13

Orbán: érdekünk, hogy Ausztria utasítsa el a terrorizmus minden formáját

A kormányfő hivatalában fogadta Norbert Hofert, az Osztrák Szabadságpárt elnökét.

MTI

Magyarország érdekelt abban, hogy Ausztria ezután is határozottan utasítsa el a terrorizmus minden formáját, továbbra is mondjon nemet a politikai iszlámra, és segítsen megvédeni Európát a migránsoktól - jelentette ki [namelink name="Orbán Viktor"] miniszterelnök kedden Budapesten, miután hivatalában fogadta Norbert Hofert, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökét.


A kormányfő a közös sajtótájékoztatón reményét fejezte ki, hogy Ausztriának stabil és erős kormánya lesz a szeptember végi előrehozott parlamenti választás után.

 

Ausztriát stratégiai, történelmi partnernek nevezte, hangsúlyozva ezért, hogy Magyarország érdekelt Ausztria sikerében.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Norbert Hofer, az Osztrák Szabadság Párt (FPÖ) elnöke sajtótájékoztatót tart a megbeszélésük után a Karmelita kolostorban 2019. szeptember 10-én. Fotó: MTI

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Norbert Hofer, az Osztrák Szabadság Párt (FPÖ) elnöke sajtótájékoztatót tart a megbeszélésük után a Karmelita kolostorban 2019. szeptember 10-én.

Fotó: MTI

Norbert Hofer arról beszélt, bízik a választási sikerben, és reméli, hogy a választás után kormányzati szinten is folytatódhat az eddigi gyümölcsöző együttműködés Magyarországgal. Az FPÖ elnöke is nagyon fontosnak nevezte a politikai iszlám elleni védekezést.


(Lead-kép: MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában