Ország-világ

2014.07.17. 14:10

Orbán-Putyin-Lavrov ˝villámtalálkozó˝ a vb-döntőn

Sajtóértesülések szerint a magyar és orosz államfő nem csak közel ültek egymáshoz, de a szünetben az orosz külügyminiszter társaságában beszélgettek is egymással.

A Napi Gazdaság értesülései szerint [namelink name="Orbán Viktor"] miniszterelnök és [namelink name="Vlagyimir Putyin"] orosz államfő nem csak közel ültek egymáshoz a labdarúgó világbajnokság Rio de Janeiro-i döntőjén, de a mérkőzés szünetében a FIFA VIP-termében [namelink name="Szergej Lavrov"] orosz külügyminiszter társaságában beszélgettek is egymással.

A lap információi szerint Orbán és Putyin az ilyenkor szokásosnál "sokkal hosszabban tartották szóval egymást".

Orbán Viktor miniszterelnök ezzel kapcsolatban az MTI megkeresésére csütörtökön annyit reagált: "a meccs szünetében minden témáról beszélgettünk, ami három férfi között felmerülhetett".

A Napi Gazdaság csütörtöki száma emlékezet: Orbán Viktor és Putyin elnök legutóbb január közepén Moszkvában tárgyalt hivatalosan, az akkori csúcs legfontosabb bejelentése a paksi atomerőmű két újabb blokkjának az orosz Roszatom általi megépítése volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában