Ország-világ

2009.03.29. 13:27

Orbán Viktor: A Fidesz felkészült a kormányzársa!

A Fidesz felkészült a választásra és felkészült a kormányzásra - jelentette ki újságírók előtt Orbán Viktor a párt 21. születésnapi rendezvényén vasárnap Budapesten.

A Fidesz elnöke szerint, most arra várnak, hogy az emberek megkapják a lehetőséget a döntésre. A párt most azt tudja tenni, hogy újra és újra kezdeményezi a parlament feloszlatását - fűzte hozzá. Hangsúlyozta: ennek megszavazásához viszont szükség van az SZDSZ szavazataira, a liberális párt ugyanakkor ebben nem partner. Orbán Viktor az előrehozott választások kapcsán, az ő miniszterelnök-jelöltségét firtató kérdést időelőttinek tartotta.

Kutyakomédiának nevezte az elmúlt napok belpolitikai eseményeit Orbán Viktor, a Fidesz 21. születésnapi rendezvényén vasárnap, a budapesti Bibó István szakkollégiumban. Szerinte az ország ma attól szenved, hogy egy baloldali párt és annak - hol kormányon, hol ellenzékben lévő - szövetségese összeroppant a kormányzás súlya alatt és nem tud kormányt adni az országnak. "Kormányozni nem tudnak, választani pedig nem akarnak" - fogalmazott a politikus.

Orbán Viktor úgy látja, Magyarország bajban van és most egy erős kormányra lenne szüksége. Ez azonban pártpolitikai megegyezések eredményeképpen nem jöhet létre, "az a kormány amelyik ilyen MSZP-s, SZDSZ-es levitézlett politikusok megállapodásából szökik majd szárba, szükségképpen gyenge lesz és erőtlen, nem lesz támogatása" - mondta. Akármilyen lesz az összetétele, akárki lesz a feje, nem lesz ott mögötte a magyar közvélemény tekintélyes része, enélkül pedig nem lehet válságot kezelni. A kormányfői posztra felmerült jelöltekkel kapcsolatban Orbán Viktornak az a véleménye "legalábbis azokról, akik hagyják, hogy bohócot csináljanak belőlük, hogy komoly ember ilyen komédiában nem vesz részt és paprikajancsi szerepet nem vállal". Szerinte ez mindenkire igaz, akinek a neve most forog.

A politikus hangsúlyozta, hogy erős kormánya Magyarországnak csak választások után lehet. A Fidesz ezért azt tudja tenni, hogy újra és újra indítványozza a parlament feloszlatását, ehhez azonban szükség van SZDSZ szavazataira. A liberális párt ugyanakkor ezt visszautasítja, így nem is tárgyalnak vele.

Orbán Viktor kijelentette azt is, hogy a Fidesz felkészült a választásra és felkészült a kormányzásra. Most arra várnak, hogy az emberek megkapják a lehetőséget arra, hogy dönthessenek. Szerinte az 1998-ban tapasztalt megosztottsággal ellentétben, ma mindenki változást akar. Egy esetleges kormányösszetétellel kapcsolatban azt mondta, hogy rengeteg szakember áll rendelkezésre. Az azt firtató kérdésre pedig, hogy ő lenne-e a Fidesz miniszterelnök-jelöltje, úgy válaszolt, mindennek rendelt ideje van, de e felvetés megválaszolására még nem jött el az idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában