Ország-világ

2019.04.02. 16:47

Orbán Viktor a gyulafehérvári érsekkel tárgyalt

A tárgyalás témája volt Ferenc pápa tervezett romániai látogatásának programja, melynek során a Szentatya Csíksomlyóra is ellátogat.

MTI

Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról valamint a romániai magyarság megmaradása, vallásgyakorlása szempontjából fontos beruházásokról is egyeztetett [namelink name="Orbán Viktor"] miniszterelnök Jakubinyi György gyulafehérvári érsekkel kedden Budapesten, a Karmelita kolostorban - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel.


Az érsek tájékoztatást adott a miniszterelnöknek a Gyulafehérvári Főegyházmegye aktuális helyzetéről, így a marosvásárhelyi katolikus iskola ügyéről is.


Orbán Viktor és Jakubinyi György a megbeszélésen áttekintette a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség jelenleg zajló, illetve tervezett beruházásait, amelyekhez a magyar kormány a jövőben is kész hozzájárulni; ilyen például a kolozsvári Szent Mihály-templom felújítása.


A tárgyalás témája volt Ferenc pápa tervezett romániai látogatásának programja, melynek során a Szentatya Csíksomlyóra is ellátogat. A magyarság szempontjából kiemelkedően fontos esemény sikeres lebonyolítása érdekében a Gyulafehérvári Érsekség és a magyar kormány szorosan együttműködik majd - hangzott el a megbeszélésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában