felemelő érzés

2021.03.18. 16:59

Orbán Viktor gratulált Lovász Lászlónak

Büszkék vagyunk arra, hogy magyar tudós lett a matematikai Nobel-díjként számon tartott Abel-díj egyik kitüntetettje – írta a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Lovász László Széchenyi-díjas matematikusnak, a Magyar Corvin-lánc tulajdonosának, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnökének az idei Abel-díj elnyeréséhez – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtök délután.

Orbán Viktor szerint „mindannyiunk számára felemelő érzés, amikor a világban megsüvegelik honfitársaink kiemelkedő teljesítményét, azonban most kivételes büszkeséggel nyugtázhatjuk, hogy 2005 és 2012 után ismét magyar tudós lett a matematikai Nobel-díjként számon tartott Abel-díj egyik kitüntetettje”.

Mint írta, örömmel értesült arról, hogy az elméleti számítógép-tudomány és a diszkrét matematika terén meghatározó jelentőségű munkásságukért és abban játszott szerepükért, hogy ezek a modern matematika központi területeivé válhattak, idén Lovász László és Avi Wigderson kapta meg a világ legrangosabb matematikai elismerését.

„Engedje meg, hogy az Abel-díjhoz ezúton gratuláljak, és további, tudományos sikerekben gazdag esztendőket, valamint jó egészséget kívánjak Önnek” – írta Lovász Lászlónak Orbán Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában