működőképesség

2020.09.11. 08:21

Orbán Viktor: haditervre van szükség (videó)

A miniszterelnök a péntek reggeli rádiós interjú előtt tett közzé egy videót közösségi oldalán.

Orbán Viktor erről beszélt a videóban: Lezárult a nemzeti konzultáció. Több mint egymillió nyolcszázezer ember válaszolt. Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki vette a fáradtságot és részt vett ebben a közös akcióban – mondta a miniszterelnök az MTVA épületéhez érve, a miniszterelnöki interjú előtt. Ez fontos volt, hiszen a járvány második hulláma egész Európában, így Magyarországon is visszatért. Ilyenkor haditervre van szükség. Ezt a haditervet elkészítettük, és ennek a pillére, amin áll, az maga a nemzeti konzultáció. A kormány már meg is tárgyalta ezt a jelentést. Ha egy mondatban kell összegeznem a nemzeti konzultációs véleményeket, akkor azt mondhatom, hogy Magyarországnak működnie kell, nem hagyhatjuk, hogy a vírus ismét megbénítsa Magyarországot. Vagyis a védekezés célja, hogy megőrizzük Magyarország működőképességét. Persze az egészségügynek közben intézkedéseket kell hoznia, hogy az időseket, szüleinket és nagyszüleinket ne érje baj és az ő életüket meg tudjuk menteni. Ez a védekezés most másmilyen lesz.

Orbán Viktor elmondta, hogy az interjú után Lengyelországba utazik egy járványügyi egyeztetésre a v4-es miniszterelnökkel. Szombaton délelőtt először az Operatív törzs ülésén, majd a gazdasági kabinet ülésén vesz részt. Ezek után a nap folyamán jelentkezik majd a miniszterelnök bejelentésekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában