határvédelem

2021.10.13. 17:49

Orbán Viktor: megvédjük Európát! (videó)

Berlin, Párizs és Brüsszel biztonsága egyaránt a szerb-magyar határnál kezdődik a kormányfő szerint.

A miniszterelnök Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökkel tartott megbeszélése után kiemelte: „Berlin biztonsága nem a berlini külvárosoknál kezdődik. Párizs biztonsága nem a francia-német határnál kezdődik. Brüsszel biztonsága nem a brüsszeli külvárosoknál kezdődik, hanem a szerb-magyar határnál kezdődik, és egy tágabb összefüggésben ott kezdődik” Egyiptomnál, az ország szárazföldi és tengeri határainál.

Magyarország az Európai Unióban képviselni fogja, hogy gyors döntés szülessen a migráció visszatartásához szükséges egyiptomi erőfeszítéseket megtámogató határőrvezetői akciókról.

Pénzügyi segítséget kell adni, illetve azokat a modern katonai határvédelmi eszközöket, amelyeket ma tiltólistán tart az unió, hozzáférhetővé kell tenni Egyiptom számára. Hangsúlyozta: Egyiptom bizonyíték arra, hogy „ha van akarat, akkor mind a szárazföldi, mind a tengeri határok megvédhetők”, ez fontos és értékes tapasztalat Európa számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában