Ország-világ

2009.06.03. 22:12

Orbán Viktor szerint belpolitikai választás lesz a vasárnapi

Győr - Húsbavágó kérdésekről kell dönteni június 7-én - ezt mondta Orbán Viktor szerdán Győrben.

A Fidesz elnöke szerint nemcsak európai parlamenti, hanem belpolitikai választás is lesz a vasárnapi: az ingatlanadóról, a megszorító csomagról és a kormányról kell dönteni. [namelink name="Orbán Viktor"] a győri nagygyűlésen azt is mondta: ugyancsak dönteni kell vasárnap arról, kik képviselik Magyarországot és a Kárpát-medencei magyarságot az Európai Unióban. Úgy fogalmazott ennek kapcsán: még mindig vannak olyan országok, amelyek nem értik, hogy az Unió az egységről, az összetartásról és a határok nélküliségről szól, konkrét államot azonban nem említett itt.

A Fidesz elnöke szerint nem pusztán az uniós képviseltről, de belpolitikai kérdésekről is dönthetnek az emberek vasárnap. Mint mondta: arról is szavaznak, hogy legyen-e ingatlanadó, elfogadják-e a megszorító csomagot, folytatódjék-e a mostani kormányzás és beletörődnek-e abba, hogy félelembe kell élniük. Orbán Viktor a győri rendezvényen azt mondta: a baloldal egyetlen jót tett Magyarországnak, mégpedig azt, hogy soha nem látott egységet hozott létre velük szemben.

A győri nagygyűlésen felszólalt Borkai Zsolt polgármester is. Azt mondta: amit a Fidesz üzen, hogy Magyarország többre képes, azt már Győr megmutatta. Ezt bizonyítja szerinte például a Széchenyi tér felújítása, amiről a szocialisták 12 éves városvezetésük alatt csak beszéltek, vagy például a több mint 2 milliárdos utcafelújítási program is.

Schmitt Pál a Fidesz-KDNP listavezetője elmondta: öt éve, amikor belépett Magyarország az Unióba, az együtt csatlakozó országok zászlóshajója volt, mostanra azonban sereghajtó lett. Az a cél, hogy egy erős Magyarország legyen egy erős Európában, ehhez szerinte erős polgárokra, családokra, önkormányzatokra és kormányzásra van szükség. A határon túli magyarokra utalva Schmitt Pál elmondta: "senki sem gátolhat meg minket abban, hogy lélekben egynek és egységesnek gondoljuk magunkat, és kötődjünk egymáshoz".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában