Ország-világ

2009.05.29. 19:13

Orbán Viktor szerint nincs előre lefutott választás

Magyarországon ma csak a Fidesz tudja biztosítani a nagy változáshoz szükséges többséget - mondta pénteken Orbán Viktor a Fidesz önkormányzati képviselőinek fórumán.

Az ellenzéki politikus szerint a jobboldalon csak olyan erők vannak, amelyek kicsik, így nem tudják az ország céljait segíteni. A párt elnöke úgy fogalmazott: nincs előre lefutott választás, most minden szavazatra szükség van. Orbán Viktor szerint a jobboldalnak meg kell értenie, hogy ha nem tanul a 2002-es és a 2006-os leckéből, akkor újra el fogják követni ugyanazt a hibát.

A fideszes irányítású önkormányzatok a június 7-i európai parlamenti választások után készítsék el saját programjaikat, mert elképzelhető, hogy hamarabb lesz kormányváltás, mint azt ma bárki gondolná - mondta pénteken Orbán Viktor. A Fidesz elnöke a párt önkormányzati képviselőinek fórumán beszélt a helyhatóságok 800 milliárd forintos adósságáról. A pártelnök a helyzet kezelése érdekében olyan kész terveket kért a helyi politikusoktól, amelyeket a következő polgári kormánnyal közösen tudnak végrehajtani.

Orbán Viktor bírálta a Bajnai-kormányt, amely szerinte a tervezett ingatlanadóval, az adóreformmal és az újabb 180 milliárd forintos megszorítással csődbe viszi az önkormányzatokat. A Fidesz elnöke szerint ha az önkormányzatokban dolgozó jobboldali politikusok olyan munkát végeztek volna, mint a kormány, már rég elzavarták volna őket. Orbán Viktor hozzátette: nehéz munka vár a Fideszre, amely romeltakarítással, valamint a felelősök megnevezésével kezdődik és az ország újjáépítésével folytatódik. A pártelnök szerint a Fidesz programja két pilléren nyugszik: aki dolgozik, boldogulni fog, aki viszont szélhámoskodik, megkapja a magáét - fogalmazott Orbán Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában