Ország-világ

2009.06.02. 22:36

Orbán Viktor szerint tolvaj-szellem uralkodik

Zalaegerszeg - Túlmutatat önmagán a június 7-én esedékes EP-választás. Nemcsak arról szavazhatunk, hogy kik képviseljék a magyar nemzetet Európában, hanem dönthetünk az ingatlanadóról, vagy akár arról is, hogy véget érjen a Gyurcsány-Bajnai kormányzás - ezt mondta kedden Orbán Viktor Zalaegerszegen.

A Fidesz elnöke országjáró körútra indult a választás előtti napokban, ennek első állomása volt a zalai megyeszékhely. Zalaegerszegről Szombathelyre utazott, ahol ugyancsak nagygyűlést tartott.

[namelink name="Orbán Viktor"] szerint ma Magyarországon tolvaj-szellem uralkodik. Tisztességes munkából alig lehet megélni, viszont a spekulánsok, csalók kezében óriási vagyon halmozódott fel. A Fidesz elnöke azt mondta, hogy néhány milliárdos elfoglalta a baloldalt. Azért fontos, hogy minél többen elmenjenek szavazni június 7-én, mert meg kell akadályozni őket a haza kiárusításában - hangzott el a zalaegerszegi Városháza melletti téren. Orbán Viktor három jelöltre hívta fel a jelenlévők figyelmét: a listavezető Schmitt Pálra, aki olimpiai bajnokként már kétszer is állt a világ tetején, Járóka Líviára, aki a cigányságot képviselné Európában, illetve Kósa Ádámra, aki a fogyatékosok érdekeikért küzdene az EU-parlamentben.

A zalaegerszegi rendezvényen felszólalt [namelink name="Gyimesi Endre"], a város fideszes polgármestere is. Először is köszönetet mondott azért a csaknem 2 millió kopogtatócéduláért, amit a Fidesz-KDNP jelöltek gyűjtöttek az országban, másrészt hangsúlyozta, hogy szerinte veszély fenyegeti a hazát. A baloldali hatalom évek óta sértegeti a jobboldali választópolgárokat, miközben az államadósság folyamatosan nő, egyre több a munkanélküli, az árak emelkednek. Létbizonytalanságban élnek a nyugdíjasok, a betegek, az ipari dolgozók, a családok - mondta Gyimesi Endre. Hozzátette: újra fel kell építeni Magyarországot, el kell törölni az ingatlanadót, százával és ezrével kell új munkahelyeket teremteni. Ehhez az első lépés, hogy vasárnap el kell menni szavazni. "A tett az első, a szó a második" - mondta végül a zalaegerszegi polgármester.

A nagygyűlésen [namelink name="Szájer József"], EU parlamenti képviselő is szót kapott, aki szintén a június 7-ei választáson való részvételre buzdított. Emellett ő is hangsúlyozta, hogy Magyarországnak nem a mostani kormányra van szüksége, amely szerinte csak folyton kifogásokat keres, hanem olyanra, amely cselekszik, és kivezeti az országot a bajból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában