igazolt hatás

2020.10.24. 11:45

Orosházi általános iskolában fertőtlenít a honvédség

Az őszi szünetben közel 60 intézményt fertőtlenít a honvédség magas alkoholtartalmú szerrel.

Orosháza, 2020. október 24. A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredének katonája védőfelszerelésben az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolánál, mielőtt a honvédség fertőtlenít az oktatási intézményben 2020. október 24-én. Az iskolában a héten egy felsős tanulónál igazolták a koronavírust. Két raj magas alkoholtartalmú szerrel végzi az áramtalanított iskola fertőtlenítését. A körülbelül 3 és fél órás munka során a falakat, minden belső felületet, elektronikai eszközt le tudnak fertőtleníti. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola fertőtlenítését végzi a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrede szombaton délelőtt. Az intézményben a héten egy felsős tanulónál igazolták a koronavírust.

Kállai Ernő, a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka elmondta, hogy magas alkoholtartalmú szerrel végzi két raj, összesen hat katona az áramtalanított iskola fertőtlenítését. A körülbelül 3 és fél órás munka során a falakat, minden belső felületet, elektronikai eszközt le tudnak fertőtleníti. Az alezredes közölte: a szer hatása a következő igazolt fertőzésig kitart.

Kifejtette, közel 60 intézmény fertőtlenítése zajlik, ebből ezredük öt helyszínen dolgozik. Pénteken egy kiskunfélegyházi iskolában fertőtlenítettek, a jövő hét elején folytatják a munkát két szegedi és egy hódmezővásárhelyi intézményben.

Orosz László iskolaigazgató az MTI-nek elmondta, a fertőzött tanuló osztályában csütörtökön és pénteken rendkívüli szünetet rendeltek el. Az intézményben a tanév kezdete óta több diáknál és kilenc pedagógusnál mutatták ki a fertőzést, emiatt a felső tagozaton volt már néhány napos digitális munkarend, egy alsós osztálynál pedig rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el – közölte.

Hozzátette, a felső tagozatos tanulónál a tünetek jelentkezése után a háziorvosa rendelte el a tesztet. A honvédség segítségét az intézmény fertőtlenítésében a fenntartó Békéscsabai Tankerülettel egyeztetve kérték – mondta.

Borítókép: A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredének katonája védőfelszerelésben az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolánál, mielőtt a honvédség fertőtlenít az oktatási intézményben 2020. október 24-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában