Ország-világ

2014.10.11. 17:02

Országos Ebola-járványt szimulálnak Nagy-Britanniában

Így tesztelik, képes-e az egészségügyi rendszer uralni egy ilyen helyzetet.

Az egészségügyi minisztérium szóvivője közölte, döntő fontosságúnak tartják a lehető leginkább élethű körülmények között vizsgálni, hogy miként reagálnak egy lehetséges járványra.

A gyakorlaton az orvosok, a mentősök és a kórházi dolgozók mellett színészek is részt vesznek, ők alakítják a betegeket. A nyolcórás szimulációba a hírek szerint politikusok is becsatlakoznak, Jeremy Hunt egészségügyi miniszter vezetésével szimulálnak egy ülést az egészségügyi kabinet tagjaival.

A gyakorlatot [namelink name="David Cameron"] miniszterelnök rendelte el. A kormányfő nyomás alá került, miután heves bírálatok érték az arról szóló döntést, hogy az Ebolával kapcsolatos kérdéseket tesznek fel az utasoknak a londoni Gatwick és Heathrow repülőtereken, valamint pályaudvarokon. A repülőterek közölték, hogy semmilyen útmutatást nem kaptak, egészségügyi szakemberek pedig azt hangsúlyozták, hogy ez a fajta ellenőrzés csak időpocsékolás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában