Ország-világ

2019.06.24. 17:15

Összeütközött és lezuhant két harci repülőgép Németországban - Az egyik pilóta életét vesztette - Fotók, Videó

Az ntv hírtelevízió jelentése szerint a két repülőgép tűzgolyóként csapódott a földbe, és erdőtüzet okozott.

Összeütközött és lezuhant két német harci repülőgép Németország északi részén hétfőn, az egyik pilóta meghalt.


A baleset nem sokkal két óra előtt történt a Müritz-tó közelében. A német légierő (Luftwaffe) közleménye szerint a két Eurofighter típusú repülőgép harci gyakorlatot végzett. Mindkét pilóta katapultált.

2016. március 21-én a nörvenichi légi támaszponton készített kép a német légierő két Eurofighter típusú harci gépéről. Fotó: MTI/EPA/Nordkurier/Petra Konermann

2016. március 21-én a nörvenichi légi támaszponton készített kép a német légierő két Eurofighter típusú harci gépéről. Fotó: MTI/EPA/Nordkurier/Petra Konermann


    

A műveletben részt vett egy harmadik Eurofighter is, amelynek pilótája látta, amint a két repülő összecsapódik, és jelentette, hogy két ejtőernyő földet ér. A repülők fegyverzet nélkül gyakorlatoztak.

    

Az egyik pilóta túlélte a balesetet, a másiknak csak a holttestét találták meg - áll a közleményben.

    

Sajtójelentések szerint az életben maradt pilóta egy fa koronájában landolt ejtőernyőjével. A két repülőgép tűzgolyóként csapódott a földbe, és erdőtüzet okozott.  A lángokat időközben eloltották.

    

Roncsdarabok mellett egy férfi Jabel közelében 2019. június 24-én, miután gyakorlatozás közben összeütközött és lezuhant a német légierő két Eurofighter típusú harci gépe a mecklenburg-nyugat-pomerániai falu közelében. Mindkét pilóta katapultált, de az egyikük életét vesztette.

Fotó: MTI/EPA/Nordkurier/Petra Konermann


A Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) regionális közszolgálati médiatársaság jelentése szerint a baleset oka egyelőre ismeretlen.

    

A repülők a Rostock-Laage repülőtérről, a Luftwaffe 73-as jelzésű, Steinhoff elnevezésű taktikai repülőezredének bázisáról szálltak fel. Ezen a bázison képzik az Eurofighter-pilótákat - áll az MDR beszámolójában.

    

Az ntv hírtelevízió jelentése szerint a hatóságok figyelmeztették a Malchow nevű közeli kisváros lakosságát, hogy ne közelítsék meg a település területére zuhant roncsdarabokat. A pilótákat nagy erőkkel, katonai és civil helikopterek és kutyás rendőri egységek mozgósításával keresték.


Korábban írtuk:


Az Ostseewelle helyi rádió elsőként tudósított a balesetről, és egy olvasójuk által készített videót is közzétett.

 



Korábban arról számoltak be, hogy az egyik pilótát megtalálták, ő pilóta egy fa koronájában landolt, az euronews értesülései szerint a másik pilótának csak testrészeit találták meg a katonai és civil keresők.


Korábban írtuk:


Összeütközött és lezuhant két német harci repülőgép Németország északi részén hétfőn. A baleset nem sokkal két óra előtt történt a Müritz-tó közelében.


A német légierő (Luftwaffe) közleménye szerint a két Eurofighter típusú repülőgép harci gyakorlatot végzett. Mindkét pilótának sikerült katapultálnia.

    

A műveletben részt vett egy harmadik Eurofighter is, amelynek pilótája látta, amint a két repülő összecsapódik, és jelentette, hogy két ejtőernyő földet ér - áll a közleményben.

    

A Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) regionális közszolgálati médiatársaság jelentése szerint az egyik pilótát megtalálták, a másikat még keresik.

    

A baleset oka egyelőre ismeretlen. A repülők a Rostock-Laage repülőtérről, a Luftwaffe 73-as jelzésű, Steinhoff elnevezésű taktikai repülőezredének bázisáról szálltak fel. Ezen a bázison képzik az Eurofighter-pilótákat - áll az MDR beszámolójában.

    

Az ntv hírtelevízió jelentése szerint a két repülőgép tűzgolyóként csapódott a földbe, és erdőtüzet okozott. A hatóságok figyelmeztették a Malchow nevű közeli kisváros lakosságát, hogy ne közelítsék meg a település területére zuhant roncsdarabokat.

    

A már megtalált pilóta egy fa koronájában landolt, a másik után nagy erőkkel, katonai és civil helikopterek mozgósításával kutatnak.


Korábban írtuk:


Összeütközött és emiatt lezuhant hétfőn két német harci repülőgép Németország északi részén.


A baleset kora délután, nem sokkal két óra előtt történt a Müritz-tó közelében. A német sajtó első értesülései szerint mindkét pilótának sikerült katapultálnia, az AP amerikai hírügynökségnek viszont ennek ellentmondó értesülései is vannak.

    

A baleset hírét a dpa német hírügynökségnek megerősítette Mecklenburg-Nyugat-Pomeránia tartomány belügyminisztere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában