elővigyázatosság

2021.01.09. 22:33

Ötmillió gyorstesztet bocsátanak az iskolák rendelkezésére Ausztriában

A legtöbb iskolában távoktatást rendeltek el január 7. és 15. között, és egyelőre még nem tudni pontosan, hogy mikor nyithatják meg újra az iskolákat.

Ötmillió koronavírus-gyorstesztet bocsátanak az iskolák rendelkezésére január 18-tól Ausztriában annak érdekében, hogy megfékezzék a kórokozó terjedését, miután a távoktatás után a tanulók ismét visszatérnek a tantermekbe – jelentette be szombaton Heinz Fassmann osztrák oktatásügyi miniszter.

A rendszeres tesztelés a megfelelő stratégia azokban a nehéz hónapokban, amíg a társadalom teljes átoltottsága meg nem valósul – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy az intézkedésnek köszönhetően a tanulók és a pedagógusok önkéntes alapon hetente egyszer teszteltethetik magukat.

Ausztriában a legtöbb iskolában távoktatást rendeltek el január 7. és 15. között. A miniszter szavai szerint egyelőre még nem tudni pontosan, hogy mikor nyithatják meg újra az iskolákat.

A fiatalabb gyerekeket a szülők tesztelhetik majd otthon, a nagyobbakon az iskolában végzik el a vizsgálatot, amelynek eredménye 15 percen belül látható.

Bizonyára lesznek szülők, akik ehhez nem járulnak majd hozzá – mondta Fassmann újságírók előtt. Mégis ez egy lehetőség arra, hogy újranyithassuk és képesek maradjunk nyitva is tartani az iskolákat – tette hozzá.

Ausztriában a pedagógusok várhatóan február végétől kaphatják meg a koronavírus elleni oltást.

A pandémia kezdete óta Ausztriában 379 071 fertőzöttet jegyeztek fel, és 6687 ember halálát hozzák összefüggésbe a koronavírus okozta szövődményekkel. Az országban január 24-éig tart majd a járvány miatt – már harmadik alkalommal – elrendelt teljes zárlat, de sajtóhírek szerint az iskolákba már január 18-án visszatérhetnek a tanulók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában