Ajánlások

2020.11.07. 22:05

Óvatosságra inti gyülekezeteit a járvány kapcsán a református egyház

A kormányzati járványintézkedések betartására kéri híveit a Magyarországi Református Egyház, amelynek vezetősége további ajánlásokat fogalmazott meg a református gyülekezetek számára – tájékoztatta portálunkat az egyház kommunikációs szolgálata.

Budapest, 2020. szeptember 5. Péterffy György, a Soroksár-Újtelepi Református Missziói Egyházközség lelkésze az egyházközség új templomát felszentelõ istentiszteleten a XXIII. kerületi Dinnyehegyi úton 2020. szeptember 5-én. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A Magyarországi Református Egyház Zsinati Elnökségi Tanácsa arra kéri az egyházközségeket, hogy azokban a templomokban és gyülekezeti termekben, ahol nem biztosítható a kormányzati rendelkezésekben előírt távolságtartás, a zsúfoltság elkerülése érdekében vasárnap akár több istentiszteletet is tartsanak. Az istentiszteletek között legalább félórás szellőztetési szünetet kell tartani, és lehetőség szerint fertőtleníteni kell a padokat – olvasható a közleményben, amely hangsúlyozza: a templomban is kötelező a maszkviselés, az istentiszteletek után pedig mellőzendő a kézfogás.

„Kérjük, hogy ahol a lelkipásztor megbetegedett vagy karanténba került, ne tartsanak személyesen istentiszteletet, hanem lehetőség szerint az online térben tartsák meg az alkalmakat” – írja közleményében a református egyház püspökeiből és főgondnokaiból álló testület, arra is megkérve a közösségeket, ha településükön a magas számú megbetegedés miatt nagyobb a fertőzésveszély, szintén így járjanak el.

A református egyház arra buzdítja híveit és gyülekezeteit, hogy imádkozzanak a betegekért és az egészségügyi dolgozókért, a döntéshozókért, a nehéz helyzetbe került családokért, valamint a gyászolókért. „Imádkozzunk, hogy a kegyelem Istene távoztassa el tőlünk e rosszat, és hozza el számunkra a szabadulást” – zárják közleményüket a református egyház vezetői.

Az online református istentiszteletek folyamatosan bővülő listáját ide kattintva tudja megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában