Ország-világ

2012.08.29. 10:59

Pakisztán a térség stabilitását félti az iráni atomprogramtól

Az iráni atomprogram miatt fokozódó feszültség az egész térség stabilitását veszélyezteti - mondta az el nem kötelezett országok teheráni konferenciáján Hina Rabbani Hár pakisztáni külügyminiszter.

A felszólaló hangsúlyozta: mindenfajta nemzetközi vitát csakis a párbeszéd és a diplomácia eszközeivel lehet rendezni. A pakisztáni diplomácia vezetője kifejezte meggyőződését: csak az államok közötti kölcsönös bizalom erősítése, valamint a biztonság kölcsönös szavatolása segítheti elő az iráni atomprogrammal összefüggő konfliktus békés megoldását. Hina Rabbani Hár felszólította a nemzetközi közösséget, hogy az ENSZ Alapokmányában rögzített elvek alapján orvosoljanak minden vitás kérdést a nemzetközi kapcsolatokban.

Az el nem kötelezett országok mozgalmának (NAM) konferenciája vasárnap kezdődött szakértői szinten, a találkozó utolsó két napján, csütörtökön és pénteken már a legfelső szinten képviseltetik magukat a résztvevő országok. A konferencia napirendjén az iráni atomprogramon kívül a szíriai helyzetet is megvitatják. Irán egyébként a szíriai kormány támogatása miatt is szemben áll az Egyesült Államokkal és az Európai Unió tagországaival.

Címkék#Pakisztán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában