Ország-világ

2016.08.10. 21:13

Pintér: nem éri szankció a honvédségi tájékoztatóról távol maradó közfoglalkoztatottakat

Nem éri szankció azokat a közfoglalkoztatottakat, akik nem vesznek részt a Magyar Honvédség csoportos tájékoztatásán, illetve nem kötnek szerződéses katonai szolgálati jogviszonyt - emelte ki a belügyminiszter a parlament honlapján szerdán közzétett írásbeli válaszában.

Pintér Sándort Szél Bernadett LMP-s országgyűlési képviselő kérdezte írásban "Közmunkásokat toboroznak katonának?" címmel. Válaszában a belügyminiszter kiemelte: a Magyar Honvédség a csoportos tájékoztatókon munkahelyet nem ajánl fel az álláskeresőknek, továbbá az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalok részére munkaerőigényt nem jelentett be.


A csoportos tájékoztatókon a szerződéses katonai szolgálat vállalásának feltételeit, a szerződéses katonák kötelezettségeit és járandóságait ismertetik. Felajánlott megfelelő munkahely hiányában sem kizárás, sem az álláskeresői nyilvántartásból való törlés nem alkalmazható közfoglalkoztatottakkal szemben - tette hozzá a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában