Ország-világ

2009.07.11. 09:33

Pokolgép robbant egy görög politikus házánál

Athén - Pokolgép robbant egy görög konzervatív parlamenti képviselő athéni háza előtt szombat hajnalban. Néhány órával korábban pedig egy férfi rendőrökre támadt a görög főváros egy másik részén. <br> <br>

MTI

Az időzített robbanószerkezet csak anyagi károkat okozott Athén egyik tengerparti külvárosában. A környéket lezárták és a házat kiürítették.

A támadás célpontja feltehetően Panajotisz Hinofotisz képviselő, korábbi belügyminisztériumi államtitkár volt. Fél órával a robbanás előtt egy ismeretlen telefonáló figyelmeztette a rendőrséget és egy televíziót.

A görög főváros egy másik részén, röviddel péntek éjfél előtt egy fiatalember tüzet nyitott egy rendőrségi furgonra, majd több lövést leadott a rendőrökre, akik a nyomába eredtek és megpróbálták elkapni. A támadó nem sebesített meg senkit, és sikerült elmenekülnie Athén Exarchia kerületében, amelynek éttermeit és kávézóit a radikálisok bázisának tekintik.

Görögországban különösen elszaporodtak a szélsőbaloldali csoportok számlájára írható támadások azután, hogy tavaly decemberben egy rendőr fegyveréből származó lövedék egy 15 éves fiú halálát okozta az Exarchia kerületben. Az incidens miatt hetekig utcai zavargások voltak Görögországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában