Ország-világ

2008.07.06. 23:08

Polgármestert választottak Óbányán és Tiszakóródon

Óbányán és Tiszakóródon is sikerült polgármestert választani a vasárnapi időközi választáson. Mindkét településen hetven százalék körüli volt a résztével.

A Baranya megyei Óbányán a képviselőtestület feloszlatta magát, így a polgármester megbízatása is lejárt, emiatt kellett időközi választást tartani. A 156 lakosú település 132 választásra jogosult polgára közül este hétig 90 adta le a voksát. Mezey Mihály független képviselő összesen 38 szavazattal nyert a többi négy induló ellenében - mondta el a Független Hírügynökségnek Heizler Katalin, körjegyző-helyettes.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszakóródon azért kell új polgármestert választani, mert a település korábbi vezetőjét pénzbüntetésre ítélte a bíróság, hivatali visszaélések miatt. A 835 lakosú település 616 választópolgárából 465 jelent meg a voksoláson. 275 szavazattal Károlyi Kálmán, az eddigi alpolgármester lett a befutó, a korábbi polgármester Gyulai Gáspár 116 szavazattal csak a második lett - mondta Farkas Csabáné, a választási iroda munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában