Pontos nyilvántartást vezettek az átcímkézésről

A rendőrök az egyik raktárban egy olyan nyilvántartást találtak, melyben a dolgozóknak szánt utasítások vannak, illetve az átcímkézett áruk szállítási helye is pontosan szerepel.

Pénteken reggeltől tovább folytatják a rendőrök és az ellenőrök a munkát a törökbálinti DEPO területén működő raktárakban, ahol lejárt szavatosságú árukat címkéztek át. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalból indított nyomozást rossz minőségű termék forgalomba hozatalának gyanúja miatt.

A nyomozók a számítógépek, nyomtatók és szállítólevelek mellett egy olyan nyilvántartást is lefoglaltak, melyben a dolgozóknak szánt utasításokat rögzítették, többek között hogy melyik áruról mit kell leszedni, melyikre mit kell visszaragasztani, és ezeket az átcímkézett termékeket pontosan hova kell szállítani.

A rendőrök megpróbálták felvenni a kapcsolatot a tulajdonosokkal, de csak a cég jogi képviselőjével tudtak beszélni.

Az ügyben több szakértőt is kirendeltek, köztük egy vegyészt, akinek az üvegekben talált acetonról azt kell megállapítania, hogy valóban alkalmas volt-e a jelzések oldására. Az ÁNTSZ laborjában jelenleg 20 élelmiszert vizsgálnak, azt kutatják, hogy a lejárt szavatosságú termékek ártalmasak-e az emberi egészségre. A lefoglalt iratok átvizsgálására könyvszakértőt rendeltek ki.