Pótszúnyogirtást kértek a Fertő-parton

Eredetileg a múlt héten kellett volna megtörténnie a Fertő-parton és Sopronban a pótszúnyogirtásnak. A tervek szerint minderre az augusztus 11–13-i hétvégén kerül sor. Eddig környékünkön kétszer védekeztek.

Az elmúlt években térségünkben évi négy alkalommal volt szúnyogirtás. Idén az időjárás miatt eddig csupán kétszer védekeztek, bár többször kellett volna. Győrben például már nyolcnál tartanak. Hegykőn a szállásadók kérésére pótgyérítést rendeltek. A repülőgépnek az elmúlt héten kellett volna felszállnia, ám a pótvédekezést is pótolni kell.
– A tervek szerint az augusztusi szúnyogirtásra 20-a körülne kerülne sor, ezt viszont nem tudtuk kivárni, ezért múlt hét elején úgy döntöttünk Fertőrákossal, Hidegséggel és Fertőhomokkal közösen, hogy újabb védekezést kérünk – mondta el Jakab Zsolt, Hegykő és Fertőhomok körjegyzője. – A permetezés hektáronként 1200 forint plusz áfába kerül. Nem kis összegről van szó, talán ezért sem vállalta az összes Fertő-parti település. Sajnos így csökken a hatásfok, hiszen a szél könnyen átfújja a szúnyogokat. A legfrissebb információk szerint az említett településeken ezen a hétvégén tartják meg a gyérítést, a többi helyen pedig az eredetileg tervbe vett időpontban, augusztus 20-án.