Programot indított az EU az afrikaiak befogadásáért

Közölték, hogy az Európai Bizottság elnökének tavalyi évértékelője alkalmából kiadott dokumentum jogszerűnek minősíti az afrikai népesség befogadását, amely szerinte enyhíti majd az uniós gazdaságok munkaerőhiányát.

Kísérleti programot indított az Európai Unió afrikai államokkal együttműködve a legális migráció előmozdítása érdekében – írta a Hír TV alapján a Magyar Nemzet.

Közölték, hogy az Európai Bizottság elnökének tavalyi évértékelője alkalmából kiadott dokumentum jogszerűnek minősíti az afrikai népesség befogadását, amely szerinte enyhíti majd az uniós gazdaságok munkaerőhiányát.

A Jean-Claude Juncker vezette bizottság minden tagállamot felszólított arra, hogy működjenek közre a kísérleti programokban, amelyhez a bizottság gyakorlati segítséget és finanszírozást is nyújt.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint ez a kezdeményezés nagyon jól mutatja a magyar kormány és a brüsszeli intézmények gondolkodásmódja közötti különbséget. Ugyanis a magyar kormány vitatja azt a bizottsági véleményt, hogy a migráció alkalmas lenne a gazdasági problémák megoldására.

Dömötör szerint éppen az ellenkezője igaz, nagyon sok új gondot okoz, éppen ezért elleneznek minden olyan javaslatot, amelyek ösztönzik a további bevándorlást.

Az afrikai országokkal folytatott kísérleti programok, a kékkártya-rendszer, a humanitárius vízum, a menekültügyi ügynökség mind előmozdítaná a bevándorlást, ezért helyettük – a magyar álláspont szerint – a gyermeket nevelő családok célzott támogatását kellene erősíteni Európában

– mondta Dömötör Csaba.

280 ezer eurót adtak Ifjabb Brueghel egy festményéért Belgiumban
A Földművesek vacsorája a szabadban című festmény egy falusi életkép a 17. század elejéről.
Egy bogártól lesik el a szuperellenálló repülők építésének titkát
A Nosoderma diabolicum nevű faj szokatlan páncélja úgy rétegződik és illeszkedik, mint egy kirakósjáték.
Pokolgépes merénylet végzett Damaszkusz főmuftijával
A robbanószerkezetet a kocsijában rejtették el.
Új szabályokat hozott a kormány a koronavírus elleni védekezésről
Itt vannak a rendelkezések.
Sorozatban harmadszor nyert a Szeged SZTE
Az újszegedi sportuszodában állítják a sátrat, így átmeneti albérletben, a márciusban átadott mórahalmi uszodában fogadta a Szeged SZTE a III. Kerületi TVE-t a női vízilabda OB I. 5. fordulójában. A Tisza-partiak 17–14-re nyertek, ez volt sorozatban a harmadik sikerük a bajnokságban.
Szijjártó: mi megküzdöttünk a szabadságunkért és nem örökül kaptuk
A külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán emlékezett meg az 1956-os forradalomról.