Ország-világ

2013.05.19. 10:16

Pünkösd: Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei

A magyarországi egyházi vezetők Esztergomban, Debrecenben, illetve Budapesten mutatnak be ünnepi szertartást.

Pünkösd alkalmából ünnepi szentmiséket, istentiszteleteket tartanak ma és holnap országszerte, a keresztények ezen az ünnepen a Szentlélek eljöveteléről és az egyház alapításáról emlékeznek meg. A magyarországi egyházi vezetők Esztergomban, Debrecenben, illetve Budapesten mutatnak be ünnepi szertartást.

[namelink name="Erdő Péter"] bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek ma, pünkösdvasárnap 10.30-kor az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét. Holnap a fővárosi máriaremetei kegytemplom kertjében rendezik meg a főegyházmegye ifjúsági és családi napját, a karizmák ünnepét, ennek keretében Erdő Péter 13.30-kor tart előadást a hit évéhez kapcsolódóan, majd szentmisét mutat be a jelenlévő papokkal.

[namelink name="Bölcskei Gusztáv"] tiszántúli püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke ma 10 órától a debreceni Nagytemplomban hirdet igét úrvacsorás istentiszteleten.

[namelink name="Gáncs Péter"], a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke ma 11 órakor a Deák téri evangélikus templomban tart ünnepi istentiszteletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában