Ország-világ

2019.05.15. 13:44

Putyin kész találkozni Trumppal, ha hivatalos meghívást kap

Az amerikai elnök hétfőn kijelentette, hogy a G20-csoport június végi oszakai csúcsán találkozik majd orosz és kínai hivatali partnerével.

MTI

Vlagyimir Putyin orosz elnök kész találkozni Donald Trump amerikai államfővel, ha hivatalos meghívást kap - tudatta kedd éjjel Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója azt követően, hogy Putyin Szocsiban tárgyalt Mike Pompeo amerikai külügyminiszterrel.


Trump hétfőn kijelentette, hogy a G20-csoport június végi oszakai csúcsán találkozik majd orosz és kínai hivatali partnerével, Putyinnal és Hszi Csin-pinggel. Usakov pár órával Putyin találkozási hajlandóságának bejelentése előtt azt mondta, hogy a G20-as Putyin-Trump találkozóval kapcsolatban nem született hivatalos megállapodás.


Usakov a keddi, Szocsiban tartott megbeszélésről - Pompeo és Putyin között - azt mondta, hogy az egyeztetés nem hozott semmiféle áttörést, de "tárgyszerű légkörben" zajlott.


(Lead-kép: MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában