Rajka összefogott Martináért

A rajkaiak is összefogtak falubelijük, a nyár elején súlyos közlekedési balesetet szenvedett Martina gyógyulásáért. Számlát nyitottak a gyűjtésre és a mai falunapon is várják a felajánlásokat.

A Kisalföld hétfői számában (Kislányuk élhető élete a tét, Kisalföld, 2006. augusztus 14., 2. oldal) adtunk hírt a rajkai Losó Martináról, aki nyár elején szenvedett súlyos balesetet és azóta a megyei kórház gyermek intenzív osztályán ápolják. Írásunk nyomán sokan jelezték szerkesztőségünkben, hogy szeretnék segíteni az éber kómában lévő kislány rehabilitációját. Csütörtökön a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet, valamint a Rajkáért Egyesület közös számlát nyitott Martina javára. A számla száma: 59500100-15160320.
Nusser Györgyné, a takarékszövetkezet vezetője a Kisalföldnek elmondta: a számlanyitással egyrészt az a céljuk, hogy anyagilag támogassák a családot, másrészt azoknak, akik adományaikkal segíteni szeretnének Martinán, a jövőben nem kell Mosonmagyaróvárra vagy Győrbe utazniuk, hanem a helyi takarékszövetkezetben is befizethetik támogatásukat. A Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet indulásként ötvenezer forintot helyezett el a számlán. A kezdeményezéshez tizenötezer forinttal csatlakozott a Rajkáért Egyesület is. Horváth Tibor egyesületi elnök elmondta: ma, az egyesület szervezésében megrendezendő falunapon gyűjtést szerveznek a beteg kislány javára. Az egyesület lapunkon keresztül is kéri, hogy minél többen járuljanak hozzá Martina gyógykezeléséhez.