Rajtra készen a válogatott

A csütörtökön kezdődő 35. sík vízi kajak-kenu világbajnokság előtti utolsó sajtóeseményét tartotta tegnap Szegeden, a csúcsviadalon nagy reményekkel és számos éremesélyes egységgel induló magyar válogatott.

Kajak-kenu

A csapatbemutató összejövetelen mind a 41 hazai sportoló (7 női és 16 férfi kajakos, valamint 18 kenus) megjelent.
Az eseménynek az az épület adott otthont, amelyen száz nappal a vb rajtja előtt felavatták a visszaszámláló táblát. A számok lassan elfogynak az óráról, jelezve: csütörtök reggel 8 órakor eljön a start ideje.
„ Ahogy a táblára nézek, látom, nem sok idő van már hátra a rajtig. A hónapok elteltek, és az elmúlt időszakban mindenki, szervező, versenyző, edző, rendező igyekezett tudása legjavát adni. Úgy gondolom, a főszereplőknek, a sportolóknak elég idejük volt. Van bennük erő, felkészültek, Szeged pedig nagyon várta őket, valamint az első startlövést. Remélem, a Maty-ér közönsége példát mutat szurkolásból, valamint abból, hogy kell sportszerűen szeretni a magyarokat. Garantálom, a szeretetet hallani fogják a partról” – mondta Szentgyörgyi Pál, Szeged alpolgármestere.
„ Nekünk hihetetlen presztízs az esemény megrendezése, mert az ország idén már két világeseményt is remekül megrendezett – fogalmazott Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke.

– Óriási várakozással tekint a közvélemény a csapat szereplése elé, folyamatosan bombáznak a versenyzők kapcsán kérdésekkel a szurkolók. Az emberek nagy szeretettel vesznek körül bennünket. Ezt látva azt kértem a csapattól, hogy a nemzetért harcoljanak minden egyes futamban.”
A program zárásaként következett Angyal Zoltán szövetségi kapitány, aki egyesével mutatta be előbb a szakágak edzőit, majd a válogatott tagjait. Mindenkihez volt egy kedves szava, a hat számban induló Kovács Katalin, Janics Natasa duót pedig a csapat jolly jokerének titulálta.
Mint ismeretes, a Győri Vízisport SE versenyzői közül Benkő Zoltán és Kammerer Zoltán két-két, Kadler Viktor pedig egy számban áll rajthoz.

Megvan Dembelé helyettese
A katalánok kifizették a Leganésnek Martin Braithwaite kivásárlási árát.
300 éves jelenlétüket ünnepelték a Piaristák
Születésnapját ünnepelte a Szegedi Piarista Gimnázium, amelyet 1720-ban alapítottak.
12 ezer doboz csempészett cigarettával fogtak el egy férfit
Elfogtak a rendőrök egy férfit, akinek az autójában tizennyolcmillió forint értékű csempészett cigarettát találtak Tiszabecs környékén – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.
Különgéppel evakuál Vuhanból több tucat embert Ukrajna
Ukrajna evakuálja 48 állampolgárát és további 29 külföldi személyt a kínai Hupej tartomány székhelyéről.
Három emberöltő alatt megháromszorozódott az emberi élettartam
A jelenlegi társadalom pedig egyelőre nincs felkészülve arra, hogyan kezelje a tömegesen megjelenő 80-90 éves embereket.
Kónya: Több volt ez visszarázódásnál
A Szegedi Korcsolyázó Egyesület olimpikonja, Kónya Zsófia az egyéves pihenő után túl van első szezonján, amely az Eb-t leszámítva a vártnál is jobban sikerült számára.