Ország-világ

2014.07.14. 08:29

Rekordévet zárt az Erasmus

Az sztöndíjprogram keretében 4400 magyar hallgató folytatott külföldön tanulmányokat és 4300 külföldi hallgató érkezett Magyarországra tanulni.

A Magyar Nemzet hétfői számában a program magyarországi koordinátora, a Tempus Közalapítvány adatai alapján azt írta, hogy 1997 óta már 45 000 hallgató és 11 500 felsőoktatási munkatárs számára tette lehetővé a külföldi tapasztalatszerzést az Erasmus.

Magyarországra Németországból és Törökországból érkezik a legtöbb Erasmus-ösztöndíjas, míg a magyar kiutazók főként német, francia és spanyol egyetemekre és vállalkozásokhoz mennek.

A csereprogramban legaktívabb európai intézmények 100-as listájára két magyar felsőoktatási intézmény került fel, az Eötvös Loránd Tudományegyetem a fogadó, míg a Budapesti Corvinus Egyetem a küldő intézmények közé.

Ma 100 magyar diák közül csak 8 próbál szerencsét külföldön, a kormányzat azt szeretné, ha az évtized végére minden diák legalább egyszer részt venne külföldi képzésen - írta a lap.

Címkék#Erasmus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában