pánikot keltett

2020.12.29. 20:00

Rémhírterjesztés miatt feljelentették a DK szóvivőjét

Barkóczi Balázs az orosz vakcinával kapcsolatban terjesztett hamis híreket.

A feljelentései által országosan ismertté vált Tényi István a DK-szóvivő mai sajtótájékoztatóján elhangzottakat kifogásolja, ezért tett feljelentést különleges jogrend ideje alatt elkövetett rémhírterjesztés bűntett gyanúja miatt, ismeretlen elkövető ellen – számolt be róla a Magyar Nemzet.

Barkóczi Balázs ugyanis hosszan beszélt arról egy, a Demokratikus Koalíció honlapján is elérhető sajtóanyagban, hogy az orosz vakcinával a magyar kormány emberkísérletbe kezd, illetve, hogy a vakcina széleskörűen elutasított az társadalom és a tudósok körében is.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke (b) és Barkóczi Balázs, a párt szóvivője
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A DK szerint az EU a kormány helyett dolgozott, amikor engedélyeztette a Pfizer-BioNtech vakcinát, Magyarországnak pedig nem kell mást tennie, mint várnia, hogy érkezzenek a következő uniós szállítmányok.

„Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő” – idézi a Btk. vonatkozó passzusát feljelentésében Tényi István.

Szerinte Barkóczi szavai kimeríthetik a rémhírterjesztés tényállását, ezért kérte a vizsgálat lefolytatását az Ügyészségtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában