Ország-világ

2019.05.24. 13:41

Rendeződött a szlovákiai himnusztörvény helyzete

Továbbra is készek vagyunk a kölcsönös tisztelet alapján fejleszteni a kétoldalú kapcsolatainkat - mondta Szijjártó Péter.

MTI

A mai nappal rendeződött Szlovákiában az úgynevezett himnusztörvénnyel kapcsolatos helyzet - közölte [namelink name="Szijjártó Péter"] külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-vel.


A tárcavezető kiemelte: a pénteken hatályba lépett jogszabály egyértelművé teszi, hogy a magyarok - és természetesen más nemzetiségek is - szabadon énekelhetik a himnuszukat.


Hangsúlyozta: "továbbra is készek vagyunk a kölcsönös tisztelet alapján fejleszteni a kétoldalú kapcsolatainkat".


A jogszabályt korábban a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) terjesztette be. Andrej Danko, az SNS elnöke - miután a törvénynek a himnusz éneklésére vonatkozó része széleskörű tiltakozást váltott ki - még áprilisban bejelentette: megegyezés született a koalícióban arról, hogy megoldják a jogszabályból adódó problémát úgy, hogy mindenki elégedett legyen, és semmi se zavarja a szlovák-magyar kapcsolatokat.


(Lead-kép: MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában