Késsel támadtak volna

2020.11.06. 15:54

Rendőrök ellen tervezett terrorista merényletet két fiatal

Videóban esküdtek hűséget az Iszlám Államnak, a gyanú szerint rendőrök lettek volna a célpontok.

Terrortámadást akartak végrehajtani legalább egy rendőrőrs ellen a belgiumi Eupen környékén fiatalok a gyanú szerint. Feltehetően késsel támadtak volna a rendőrökre. A még csak 16 és 17 éves gyanúsítottakat végül letartóztatták a tervezett támadás és terrorszervezetben való részvétel miatt – tudatta a V4NA hírügynökség.

A két fiatal videóüzenetben tett hűségesküt az Iszlám Államnak. A rendőrség még szombaton tartóztatta le őket, azaz a bécsi terrortámadás előtt, amelyet szintén az Iszlám Állam vállalt magára.

The two had allegedly recorded a video message in which they had sworn allegiance to terrorist organisation Islamic State (IS), and were planning to attack at least one police station.https://t.co/z9dNKd5FeL

— The Brussels Times (@BrusselsTimes) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">November 5, 2020

Belgiumban a terrorfenyegetettség jelenleg kettes fokozatú a négyfokozatú skálán. Ez azt jelenti, hogy a fenyegetettség valós, de nem valószínű terrortámadás.

Az utóbbi időben több terrortámadás is történt Európában. Franciaországban lefejeztek egy tanárt, majd nem sokkal később egy templomnál ölt meg három embert egy migráns. Bécsben egy zsinagógánál kezdett el lövöldözni egy elkövető hétfőn, több halálos áldozata lett a támadásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában