Ország-világ

2009.05.12. 09:42

Robbantás és Molotov-koktélos támadások Görögországban

Görögország - Bomba robbant kedden hajnalban a görög Eurobank egyik fiókja előtt a görögországi Argyropoulos-ban. Ezt az AFP francia hírügynökség közölte kedden.

A robbanás előtt fél órával egy ismeretlen telefonáló felhívta az egyik görög napilap szerkesztőségét és figyelmeztetett a várható robbanásra, ezért a rendőrség gyorsan lezárta a környéket. A bomba, amit a bejáratnál helyzetek el, nagy károkat okozott.

Nem sokkal a robbanás előtt az állami elektromos művek négy kocsiját felgyújtották ismeretlenek égő benzines palackokkal a déli Nea Ionia-ban, és ezzel egy időben ugyancsak Molotov koktélokat dobtak a cég egyik ügynökségére egy másik helyen Dél-Görögországban.

Az AFP helyi forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a támadások összefüggésben vannak azokkal a súlyos társadalmi megmozdulásokkal és zavargásokkal, amelyek Alexis Grigoropoulos megölése után robbantak ki. A 15 éves fiút decemberben, Athénban egy rendőr lelőtte, a görög hatóság szerint önvédelemből, mert a fiú kövekkel dobálta meg a rendőr kocsiját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában