autóba rejtett bomba

2020.12.13. 10:00

Robbantásos merényletet és lövöldözést jelentettek Kabulból, halottak is vannak

Pokolgépes merényletet és lövöldözést jelentettek vasárnapra virradóan Kabul két különböző körzetéből, rendőrségi források szerint hárman életüket vesztették.

Firdausz Faramarz rendőrségi szóvivő közlése szerint egy ember meghalt, ketten megsebesültek egy merényletben, amelyet egy parlamenti képviselő autójába rejtett pokolgéppel hajtottak végre ismeretlenek. A sebesültek egyike a képviselő, Mohamed Vahdat testvére.

Eközben az afgán főváros másik részén agyonlőttek egy hivatalába tartó államügyészt, a gyilkosság részletei egyelőre nem ismertek.

A támadások elkövetőjeként mindezidáig egyetlen csoport sem jelentkezett.

Szombaton az Iszlám Állam terrorszervezet fegyveresei rakétákkal lőtték a kabuli Hamid Karzai nemzetközi repülőteret, a támadásnak egy halálos áldozata volt. Az afgán belügyminisztérium közleménye szerint az egyik rakéta a repülőtér mellett található lakóövezetbe csapódott.

Az elmúlt hónapokban ismét nőtt az erőszakcselekmények száma Afganisztánban, az ország déli részén összecsaptak a tálibok és az Iszlám Állam harcosai is.

Az Iszlám Állam több, kabuli célpontot elleni merényletért jelentkezett az utóbbi időben, ők követték el a a főváros egyetemét ért novemberi, közel 50 halottal járó támadást is.

Jóllehet szeptember közepén az afgán kormány béketárgyalásokba kezdett a tálibokkal, az Ariana News című afgán hírportál újabb összecsapásokat jelentett a héten a radikálisok és a hadsereg közt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában