Ország-világ

2012.09.05. 18:08

Roma Gárda alakult Pécsett

A fenyegetett kisebbségek védelméért hozta létre a magát Daflics ezredesnek nevezett vezető a Roma Gárdát Pécsett.

"A „Roma Gárda" vezetője, a magát Daflics ezredesnek nevező Bagó Ferenc a Dunántúli Napló érdeklődésére úgy fogalmazott, a cigányok, zsidók és minden más, fenyegettségben élő kisebbség érdekében kívánnak fellépni: ahol támadás éri őket, vagy fenyegetés, ott megjelennek, és fenntartják a rendet addig, amíg nem érkeznek meg a rendőrök" - írta a Bama.hu.

Fotó:bama.hu

Fotó:bama.huA lopásért már büntetett férfi elmondta, tévedésen alapul az a híresztelés, hogy fegyverek vásárlására indítottak gyűjtést. Ez ugyanis tévedés - mondja Bagó.

Együttműködési megállapodás született a Pécsi Cigányok Egyesülete, a mohácsi kisebbségi önkormányzat és a Magyar-Cigány Országos Biztonsági Hálózat Béke és Jogvédő Egyesület között. Tagokat az egész országban toboroznak.

Bagó ügyéért az életét és vagyonát is feláldozná. Facebook oldalán Bándy Katáról is megemlékezett, hozzátette, egy ügy miatt az egész roma társadalom nem okolható.

Címkék#Pécs#Róma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában