Ország-világ

2019.08.09. 16:38

Salvini: nincs szükség újabb koalíciós kísérletekre

Mielőbb választásokat kell tartani - mondta az olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter.

MTI

Elfogadhatatlan lenne bárminemű kísérlet arra, hogy új olasz kormánykoalíció lépjen a mostani helyébe, mielőbb választásokat kell tartani - jelentette ki Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter pénteki sajtótájékoztatóján.


Egyben óva intett attól, hogy különböző politikai manőverekkel meghiúsítsák az előrehozott választásokat.


"Remélem senki sem játszik azzal a gondolattal, hogy átejtse az olaszokat időhúzással és olyan kormány kigondolásával, amely demokratikus értelemben elfogadhatatlan lenne" - hangoztatta a Liga kormánypárt vezetője az Adriai-tenger partján fekvő Termoliban nyilatkozva.


Aggasztónak mondta, hogy a Liga jelenlegi koalíciós partnerétől, az Öt Csillag Mozgalomtól (M5S) ilyesfajta elképzeléseket lehet hallani, például azt, hogy a Ligát megkerülve összeállnának az ellenzéki, balközép Demokrata Párttal (PD).


Salvini csütörtökön jelentette be: nincs mód az olasz kormánykoalícióban fennálló nézeteltérések rendezésére a nagyobbik kormánypárttal, az Öt Csillag Mozgalommal, így egyetlen lehetőség maradt, új választásokat kell tartani.


(Lead-kép: MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában