Skandalum: lopott videóval kampányol Sargentini, börtön járhat érte

A GroenLinks, vagyis a Baloldali Zöldek Judith Sargentiniről közelmúltban megjelent videója hemzseg a jogsértésektől.

A holland baloldali párt az alapvető szerzői jogi és büntető jogi jogelveken átgázolva készített és közzétett egy olyan összevágott propagandaanyagot, amelyben forrás feltüntetés és felhasználási engedély nélkül használt fel több magyar médium, így a magyar köztévé archívumába tartozó szerzői jog által védett videóanyagot. Hogy a lopást leplezzék, próbálták kitakarni a logókat. – írja a v4na.com.

Alapvető, nemzetközi jogelv, hogy a más által készített videók szerzői jogi védelem alatt állnak és felhasználásuk kizárólag a jogtulajdonos írásbeli engedélyével és nevének forrásként való megjelölésével lehetséges.
 

kép: v4na.com
kép: v4na.com

Az MTVA honlapján közzétett felhasználási feltételek kifejezetten tiltják írásbeli felhasználási engedély és díjfizetés nélkül az MTVA és jogelődjei által készített videó anyagok felhasználását.

A Baloldali Zöldek az írásbeli engedély beszerzése és a felhasználási díj megfizetés helyett a propagandaanyagukban felhasznált videófelvételeken – nem sok sikerrel – megpróbálták kitakarni a bevágott videófelvételekről a Magyar Televízió csatornáinak logóit és mellőzték a forrás feltüntetését. A szándékosság és a lopás így megkérdőjelezhetetlen.

Sargentiniék propaganda filmjükkel többszörösen megsértették az MTVA szerzői jogait, megkárosították a jogtulajdonost és a magyar büntető törvénykönyv szerint olyan bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak, amely miatt akár három évig terjedő szabadságvesztés is járhat.

Infrastrukturálisan rendben lesznek a szezon végére, többen is távoztak a csapattól
Több mint 90 millió forintos fejlesztésből modern körülmények között készülhetnek a nyártól a csengelei labdarúgók: a csapatnak nehéz ősze volt, azt pedig, hogy melyik osztályban kezdhetik meg a következő évet, nem csupán a pályán elért eredmény határozza majd meg.
Ismét vény nélkül kapható az Algopyrin
A kiadhatóságot az egyik jogosult kérelmére vizsgálták felül.
Rendőrkézen a cseh embercsempész
A rendőrök csütörtök hajnalban Szeged külterületén igazoltattak egy külföldi honosságú személyautót.
A Duna Palotában folytatódik a Fővárosi Palotakoncertek sorozata
Március 7-én Haydn, Mozart, és Schubert művei hallhatók.
Pizsamában, egyedül kóborolt az életveszélyes út mellett egy kétéves fiú
A síneken is átmászhatott.
Meg kellett műteni Federer térdét
A svájci kihagyja a Roland Garrost.