Skype mobilon is

A 3 Group nevű szolgáltató ügyfelei ingyenesen hívhatják majd a többi 3-as Skype felhasználót, illetve a többi számítógépen keresztül elérhető Skype-ost.

A percek ingyenesek lesznek és korlátlanul lehet majd beszélni, de a szolgáltatás használatához valamiféle adat-előfizetést kell majd megvásárolni; hogy ez pontosan mennyibe kerül, egyelőre nem tudni.

A szolgáltatás egyelőre a Symbian operációs rendszert futtató Nokia N73-as telefonon működik majd. A felhasználói felület nagyban megegyezik a PC-n futó szoftver felhasználói felületével, ugyanúgy lehet majd látni, hogy ki van online, és a felhasználó nevére kattintva lehet elindítani a telefonbeszélgetést.

A Skype már korábban letölthetővé tette a Microsoft Pocket PC-n futó kliensét, ezt az alkalmazást ötmillióan töltötték le. A telefonáláshoz vagy egy Wi-Fi hotspotra van szükség, vagy GPRS-en keresztül lehet internetre csatlakozni, ami elég költséges tud lenni. Ezért a 3 mobilszolgáltatónál úgy gondolják, a potom áron kínált szolgáltatás népszerű lesz.

Forrád: computerworld