Hallgassa élőben!

Sorozatgyilkoshoz hasonlítják az álorvost

Misszionáriusként utazott Ugandába éhező gyerekeken segíteni.

A virginiai Renee Bach 18 éves korában utazott Ugandába misszionáriusként, hogy segítsen az éhező gyermekeken. Ám ahelyett, hogy megmentette volna őket, több mint százat megölt közülük – írja a Bors.

A most 35 éves nő orvosnak adta ki magát, és egy klinikát is létrehozott Masese városában, ahol a beteg gyermekeket kezeltek. Bachnak azonban semmilyen orvosi képesítése nem volt, nem is kérték tőle soha, így több száz gyermek veszítette életét. Két édesanya, akiknek a gyere szintén a nő kezei kötött halt meg, rájött a hazugságaira, és beperelte Bachot.

Bach úgy hitte, hogy elegendő gyógymód az, ha felhizlalja az éhező gyermekeket. A legtöbb gyermek szervezete nem tudta feldolgozni a hirtelen bevitt tápanyagot, és meghalt. 2015-ben az ugandai hatóságok felfüggesztették Bach klinikáját, de az nem törődve a rendelkezéssel, tovább üzemeltette azt.

Az ugandai legfelsőbb bíróság vizsgálja az ügyet, de egyelőre csupán a sértettek kihallgatásánál tart az eljárás. Renee Bachnak kuruzslás miatt kell majd felelnie, de még nem tudni, milyen büntetés várhat rá. Bach áldozatainak száma egyelőre nem világos, de a hatóságok szerint 100 és 300 között lehet.

Egy szakértő pszichológus szerint olyan emberek tesznek ilyet, akik imádnak hősként tündökölni mások szemében, ám saját erejükből nem képesek elérni a kívánt népszerűséget. Vannak azonban, akik úgy vélik, hogy Bach nem más, mint egy kegyetlen sorozatgyilkos.

hirdetés
A Dal 2021 – Erős egyéniségek alkotják a zsűrit
2021.01.28.
Tech tippek a magány enyhítéséhez
Az év elejét hagyományosan nehéz időszakként tartják számon, hiszen az ünnepek véget érnek, de a tél és a sötétség tovább folytatódik.
Már Szerbia is jócskán lehagyta átoltottságban az Európai Uniót
A nagyságrendekkel szegényebb büdzséből gazdálkodó, nem EU-tag Szerbia is jócskán megelőzte a blokkot az átoltottság tekintetében.
Döbbenetes! Nyolc nappal a temetés után hazament a halottnak hitt nagymama
A 85 éves Rogelia Blanco családja kétszer kapott szívbajt, először, amikor értesítették őket a hozzátartozójuk haláláról, másodszor, amikor a halottnak hitt asszony hazament...
Felhős, borult időnk lesz
Csütörtökön többfelé számíthatunk esőre, havas esőre.
Félévkor további egy százalékkal emelkedhet a minimálbér
Bodó Sándor szerint nehéz és hosszú tárgyalássorozaton vannak túl, ami a nehéz gazdasági helyzettel magyarázható.