Ország-világ

2007.09.17. 16:19

Százmilliárdos pályázati pénzek környezetvédelemre

Többszáz milliárd forint értékben indít pályázatokat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, az Új Magyarország Fejlesztési Terv környezetvédelmi és energia operatív programja keretében - jelentette be Bajnai Gordon, önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter szerint az új programokkal jelentős támogatás jut a csatornázásra és az ivóvíz-minőség javítására. A tárcavezető közölte: a kormány hamarosan olyan indítványt terjeszt a Parlament elé, amely a pályázáshoz szükséges 10-30 százaléknyi önerő előteremtésében segít az önkormányzatoknak.

A pénzt a Magyar Fejlesztési Bank 25 éves futamidejű hiteleiből tudják majd biztosítani úgy, hogy a költségvetés az első öt évben, vagyis a projektek átlagos megtérülési ideje alatt a kamat 75 százalékát átvállalja - tette hozzá a miniszter.

A környezetvédelmi miniszter szerint az új programokkal jelentős támogatás jut a csatornázásra és az ivóvíz-minőség javítására. Ez utóbbi kapcsán idén és jövőre 56 milliárd forintot osztanak majd ki a környezetvédelmi és energia operatív program, az úgynevezett KEOP keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában