Ország-világ

2009.08.07. 17:19

Szenzáció! Emlékmű a Marson? - fotókkal

Újabb érdekes kép került nyilvánosságra az űrkutatás világából. A fotó alapján úgy tűnik, a Marson egy kőből faragott oszlop található.

Delmagyar.hu

A képet egy körülbelül 254 km-re lévő nagy felbontású kamera segítségével készítették, a Marsi Felderítő Orbiter űrszonda fedélzetéről.

A képet először az olasz Lunar Explorer honlap publikálta, ami azonnal felvetette a kérdést, volt-e élet a Vörös Bolygón.

Az Arizonai Egyetem kutatói, akik az eredeti képet csinálták, ezt azonnal megcáfolták. Ők úgy vélik, ez egy teljesen hétköznapi szikladarab, ami körülbelül öt méter magas lehet.

Az egyetem szóvivője elmondta, ostobaság lenne monolitként vagy építményként gondolni az oszlopra, mert az azt feltételezné, hogy valamilyen élőlény által került oda.

Emlékmű a Marson?

Emlékmű a Marson?
A valóságban sokkal inkább az történhetett, hogy az oszlop a felszín alatti kőzetekből tört le, és véletlenül ilyen az alakja.

Monolit a Marson?

A fotó alapján úgy tűnik, a Marson egy kőből faragott oszlop található.
Mindenki döntse el maga, mit gondol a fénykép alapján!

Monolit a Marson?

A képet először az olasz Lunar Explorer honlap publikálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában