Szerény remények

A Magyar Atlétikai Szövetség eredetileg 22 fős csapat utaztatását tervezte a ma kezdődő göteborgi Európa-bajnokságra, de ez a létszám 19 főre fogyatkozott Dobos Gábor doppingesete után. Az elvárás 1–2 érem és további 3–4 döntős hely megszerzése. Sopronból Németh Roland és Németh Gergely indul a kontinenstornán

Atlétika

A dobogós helyezést a tavalyi, Helsinkiben rendezett világbajnokságon bronzérmes tízpróbázó Zsivoczky Attilától, valamint az utóbbi időben stabilan 80 m körül dobó kalapácsvető, Athénban ötödik Pars Krisztiántól várja a szakvezetés, miután az olimpiai ezüstérmes diszkoszvető Kővágó Zoltán motorbalesete miatt nem indul.
Mérei László szakmai igazgató szerint a csapat háromnegyede elődöntős lehet, s nüanszok dönthetnek arról, éremért is csatázhatnak-e. A nevezési listán Zsivoczky a második, Pars és Papp Krisztina (5000 m) a harmadik helyen áll.
Az említettek mellett döntős eséllyel indul a két diszkoszvető, Máté Gábor és Varga Roland, valamint Tóth Lívia (3000 m akadály). A fedett EB-n második magasugró, Győrffy Dóra és a négy éve Münchenben bronzérmes távolugró, Vaszi Tünde idén még adós maradt a folyamatos jó eredményekkel, de rutinjuk döntőt érhet. Idei teljesítménye szintén finalista elvárást jelent Kiss Dániel (110 m gát) és Petráhn Barbara (400 m) esetében.
Dobos Gábort pozitív tesztje után kizárta a csapatból a MASZ, amely így lemondott a férfi 4×100-as váltó indításáról is.
A magyar csapatban a megyét két soproni sprinter, Németh Roland és Németh Gergely képviseli, akik 100 méteres síkfutásban állnak rajthoz Göteborgban.