Hallgassa élőben!

Szijjártó: Macron és Juncker bevándorláspárti politikus

A miniszter kifejtette: mindketten azért támadják Magyarországot, mert azt akarják, hogy minél több bevándorló érkezzen Európába.

A francia elnök és az Európai Bizottság elnöke bevándorláspárti politikus, és azért bírálják és támadják Magyarországot, mert nem engedte be a bevándorlókat és megvédte határait – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a közmédiának.
    
“Emmanuel Macron lesz a bevándorláspártiak vezetője az európai parlamenti választásokon, Jean-Claude Junckernek pedig személyes felelőssége van a bevándorlási válság kialakulásában” – közölte Szijjártó Péter.
    
A miniszter kifejtette: mindketten azért támadják Magyarországot, mert azt akarják, hogy minél több bevándorló érkezzen Európába.
    
“Módosítani akarják az európai lakosság összetételét, mi pedig ennek ellenállunk, és nem akarunk illegális bevándorlókat látni Európában” – jelentette ki Szijjártó Péter.
    
Hozzátette: a közelgő EP-választásnak óriási tétje van, az Európai Unió szempontjából ugyanis nem mindegy, milyen összetételű Európai Parlament és Európai Bizottság jön létre, a bevándorlás támogatói vagy ellenzői lesznek-e túlsúlyban.

Időspirál nyári tábor a Szent István-iskolában
Különleges kerettörténet köré szervezte eheti élménytáborát a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola.
Szijjártó Péter: Európának meg kell védenie a nemzeti kisebbségeket és a vallásgyakorlás szabadságát
A nemzeti közösségek sokhelyütt nehéz helyzetbe kerültek.
Willi Orbán: Gratulálok a társaimnak, amiért van esélyünk a továbbjutásra
„Nem jó, ha hozzájárulunk az ellenfél góljaihoz, de ez is a munkánk része, benne van a pakliban.”
Két keréken vándorolt az irodalom a fesztiválon – Fotók
Ifjúsági programok, kerékpáros emléktúra, gasztroirodalmi anekdotázás és retro-party is szerepelt az első szegedi Tricikli Fesztivál programjában. Az irodalom kerékpáron gurult egyik helyszínről a másikra.
150 nap zaj és forgalomkorlátozás a Felső Tisza-parton - Fotók
A Pick Aréna építése során az árvízvédelem is korszerűbbé válik a Felső Tisza-parton. Hétfőn elkezdődött a munka, ami zajjal és forgalomkorlátozással járhat, valamint az ártérben is számítani kell a méretes munkagépekre. A tervek szerint mindez 150 munkanapig nehezíti meg a szegediek életét.
Marad az alacsony kamat és a kamatmentesség a diákhiteleknél
Kamatmentes marad a felsőoktatási önköltségre felvehető Diákhitel2, valamint a szak- és felnőttképzésben bevezetett Képzési Hitel2.